2019-03-08

A GEO EO4SDG kezdeményezés első nemzetközi felmérésének eredménye

Chu Ishida, a GEO EO4SDG kezdeményezés munkacsoportjának japán társ-vezetője megküldte a munkacsoport tagjainak annak a nemzetközi ország-felmérésnek eredményét, melyre 72 válasz érkezett a földmegfigyelési adatoknak a fenntartható fejlődési célokkal (FFC, angol rövidítésével SDG) összefüggő elemzésekben és jelentésekben való felhasználásáról.
Link a dokumentumhoz: https://eu1.documents.adobe.com/public/fs?aid=CBFCIBAA3AAABLblqZhDbE1szN0wGMWo9cvIAmUPIz4VmSmkP8BIy0vAfKEdYJWMr6YCOERnGuVIGEuXRZfA* A felmérés határideje 2018. novemberében volt. Az MFTTT SDG ad-hoc munkacsoportjának vezetője, dr. Mihály Szabolcs c. egyetemi tanár akkor kísérletet is tett egy magyarországi visszajelzés kezdeményezésére, ez azonban nem járt sikerrel. A felmérés eredményének ismeretében azonban idén már egyszerűbb lesz a hazai illetékes szervezetektől releváns válaszok összeállítását szorgalmazni és azokat összefogni. Az MFTTT ugyanis immár befogadott közreműködője a GEO EO4SDG munkacsoportnak, amely 2017 óta jegyzi az MFTTT ebbéli (EO/GI4SDG) tevékenységét.  
A felmérés kiértékelése megtörtént, azt tegnap a GEO titkárságon keresztül megkapták a GEO tagországok összekötői. Az első ilyen széleskörű felmérés várhatóan júliusban az ENSZ magas szintű politikai fórumán (UN HLPF), majd novemberben a GEO plenáris ülésén és miniszteri színtű találkozóján is ismertetésre kerül.
Az anyag addig az EO4SDG vezetése újabb felhívása nyomán várhatóan kiegészül majd a következő hónapokban beküldött újabb hozzájárulásokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése