2019-03-18

HSO összekötői jelentés ismertetésére kerülhet sor a CEOS WGISS-47 ülésén, Silver Springben

Ma tartotta havi internetes értekezletét az Üzemszerű Földmegfigyelési Műholdak Bizottságának (CEOS) Információs Rendszerek és Szolgáltatások Munkacsoportja  (WGISS). A telecon célja a testület soron következő ülésének előkészítése volt. Az ülést április végén a NOAA  székhelyén, Silver Springben tartják.
A négynapos találkozó utolsó napján kerül sor a résztvevő szervezetek elmúlt félévi releváns eredményeinek bemutatására.
A KKM Űrkutatást Felügyelő Főosztály (ŰFF) iránymutatása alapján készülő HSO összekötői ismertetést is programba vették, olyan szervezetek prezentációi sorában mint a CNES, ISRO, JAXA, NASA, ESA, USGS és NOAA. Ez a program még kiegészülhet, a lista nem teljes és nem végleges.
A munkacsoport ülés olyan kérdésekkel foglalkozik majd mint a földmegfigyelés földi szegmensében a jövőbeni adat architektúrák és hatásuk a szolgáltatásokra,  az adatok kezelése és megőrzése, az új technológiák alkalmazásba vétele, és az interoperabilitás kérdése. A látottakat és hallottakat az MFTTT WG4SDG munkacsoportja is hasznosíthatja mind a FIR, mind a KKM ŰFF irányában. A HSO részéről időközben megerősítést nyert, hogy komolyan foglalkoznak azzal, hogy társult tagként csatlakozásukat kérik a CEOS szervezethez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése