2021-07-07

Meghívottként az ISDE-12 kerekasztal vitájában

MFTTT WG4SDG részvétel az "Openess of Digital Earth for SDG Stakeholders" kerekasztal vitában - a salzburgi GI_Week 2021 rendezvényen

A vita résztvevői a GEO EO4SDG (Washington), ESA (Frascati), UN-GGIM/Academia (Milano), ISDE részéről AIR (Peking) voltak. A szekció moderálási feladatát Prof. Anthony Lehmann (University of Genf) látta el.

Az MFTTT munkacsoport legutóbbi, - publikálásra elfogadott - cikke zárszavának továbbfejlesztett gondolatával tett hozzászólásom lényege az volt, hogy a fenntartható fejlődési célok támogatásának eredményességét az EO adatokon kívül a kapcsolódó külső téradatok, szenzor mérések minősége, elérhetősége és felhasználhatósága befolyásolja, ami viszont a bevonandó adatgazdák multidiszciplináris együttműködését igényli. Prof. Maria Antonia Brovelli (UN-GGIM), Argyro Kavvada és Adytia Agrawal GEO szakértők szóltak hozzá a felvetéshez, azzal egyetértésben. Különösen a Statisztikai Hivatalokkal való együttműködésnél van mit tenni, hiszen azok szerepe a nemzeti jelentések elkészítésében elsődleges.

Ugyancsak ma, Miskolcon ebben az órában hangzott el az MFTTT WG4SDG munkacsoport vezetőjének, dr. Mihály Szabolcsnak előadása a Társaság idei Vándorgyűlésén. Eladásanyaga itt érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése