2021-12-14

V4 Networking a földmegfigyelés területén - webes találkozó


A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alatt a földmegfigyelés területén tegnap virtuális szakmai találkozóra került sor.

Az MFTTT WG4SDG munkacsoport mint megfigyelő vett részt a V4 Networking Event - Satellite Earth Observations & Copernicus services rendezvényén. Az esemény házigazdája a PolSCA lengyel tudományos kapcsolatok ügynöksége volt, amely Brüsszelben a Lengyel Tudományos Akadémia képviseleteként működik. Magyar szervező partnere az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt.

A Visegrádi Csoport magyar elnökségének honlapja: https://v4.mfa.gov.hu



A meghallgatott  előadások közül különösen figyelemre méltó volt J-B Costis (Thales digitális szolgáltatások részlege), E.B. Pramukova (PIQL), Szirányi T. (SZTAKI) és Nagy Z. (MATE) bemutatkozása. Egy skandináv egyetem start-up vállalkozása blockchain platform kialakításának szándékát ismertette, míg egy holland start-up mesterséges intelligencia alapú platform létrehozását javasolta big data kezelésére idő-kritikus alkalmazásokra. 

A bemutatkozások lényegretörők és pergők voltak a következő felépítésben: Figyelemfelhívó cím, Intézmény és a javaslattevő előadó, Konkrét témajavaslat vagy csatlakozási szándék valamely Copernicus projektfelhíváshoz, Hozzájárulás megfogalmazása (módszer, eszköz, szolgáltatás), Kompetencia, referenciák, Elérhetőségek.

Az elhangzottak figyelembevételével a honi földmegfigyelői közösség holnapi HUN-EO találkozóján várhatóan az MFTTT WG4SDG a V4-ek összehangolt fellépésével kapcsolatos, azt erősítő gondolatokat fogalmaz meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése