2024-01-26

Megjelent „A térinformatika alkalmazásainak áttekintő története Magyarországon” tanulmány az NJSZT Informatikatörténeti Fórum honlapján

 

Havass Miklós „A térinformatika alkalmazásainak áttekintő története Magyarországon” című tanulmány egyik szerzője tegnap arról értesítette szerzőtársait és a hozzájárulásaikkal közreműködőket, hogy a 210 oldalas anyag az NJSZT Informatikatörténeti Fórum (iTF) munkatársainak jóvoltából felkerült az iTF honlapjára és itt érhető el. A tájékoztatás szerint az MTA Könyvtár és Információs Központ jóvoltával jelenleg folyik a Térinformatika szaklap digitalizálása. Miután a szóbanforgó tanulmány sok hivatkozást tartalmaz a lapra, a szerzők azt tervezik, hogy a digitalizálás megtörténte után linkeket helyeznek el a tanulmány újabb verziójában. Ez módot ad arra, hogy egyben a kirívó tévedéseket is javítsák.

A szerzők, Havass Miklós, Remetey-Fülöpp Gábor és Szabó Szilárd információ gyűjtő munkája eredményeként összegyűlő tanulmányokból Havass Miklós vezetésével külön „iTF Térinformatika-történeti Füzetek” c. sorozatot szerveztek, amelyet a továbbiakban is bővíteni szeretnének a térinformatikával kapcsolatban készült fontosabb tanulmányokkal, munkaanyagokkal, amelyek eddig nem kerültek digitálisan kereshető publikálásra. A sorozat mindenkori állapota úgy található meg, ha az iTF honlap jobb felső sarkában található „Keresés a honlapon” ablakba pl. az kerül begépelésre, hogy „Térinformatika-történeti”

A sorozat máris számos értékes kéziratot, riportot, publikációt tartalmaz. Egy mai keresés eredménye (képernyőkép részlet az iTF honlapjáról):


 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése