2011-07-09

Tagszervezeteink, Partnereink! Lehetőség az európai szintű megjelenésre!

Tegnapi postánkból:
Catharina Bamps, az EUROGI főtitkára küldött körlevelet, melyben a második európai SDI megmérettetésről ad hírt. A helyi és térségi rendszerek üzemeltetői már on-line bejelentkezhetnek az európai adatbázisba. Szívesen fogadják a KKV és önkormányzatok rendszereit vagy tematikus SDI rendszereket is. A beküldőt önértékelő segédlet támogatja, melyet a címsorra kattintva lehet elérni. Az első fordulóban mintegy 130 beküldött rendszer közül 6 volt hazai. Ezek bekerültek az adatbázisba, egyikük, a KOVIR időközben visszalépett. A második fordulóban több közreadó várható, ezért legalább 10 hazai rendszer bejelentkezését reméljük. A bejelentkezés (a rendszer paramétereinek, jellemzőinek megadása segédlet felhasználásával) legalább egy órát vesz igénybe. A ráfordítás busásan megtérülhet azzal, hogy egy szolgáltatás vagy termék európai szinten ismertté válik, illetve az értékelési módszertan megismerésével a gyengeségek és erősségek felismerhetőek. HUNAGI kifejezetten kéri tagszervezeteit, tagintézményeit és partnereit, ha rendszerük a feltételeknek megfelel, azt jelentsék be a a megadott on-line kérdőív kitöltésével. Tematikus rendszereikkel is bátran jelentkezzenek (környezeti, talaj, erdészeti, geológiai). Nehogy a Duna-Tisza-köze világos folt maradjon az Európa térképen. Íme az EUROGI felhívása:

"Dear EUROGI member,
We would like to ask you to inform all interested sub-national SDI-stakeholders about the CALL FOR SDI-PARTICIPANTS for the second edition of the AWARDS FOR BEST PRACTICES SUB-NATIONAL SPATIAL DATA INFRASTRUCTURES.
Local/Regional SDIs can participate using the on-line SDI-Self Assessment Framework tool:
On-line Submission is possible from 21/06/2011 - 16/08/2011.
Award Conference is 12th October 2011, Brussels.
More information can be found on the EUROGI website, where you also can find the Flyer and e-Newsletter  as in attachment:
Sponsors: ESRI, INTERGRAPH, CONTERRA
We sincerely thank you for your support,
Kind regards,
Catharina Bamps, Secretary General EUROGI"
-----------------------------------------------------------------
Mobile:00.32.484.485.100
-----------------------------------------------------------------
12/10/2011 - EUROGI/eSDInet sub-national SDIs Best Practices Award - Diamant, Brussels
13/10/2011 - Plan4all Final Conference - Diamant, Brussels

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése