2012-11-18

EUROGI Közgyűlés

A közgyűlésen belga, ír, portugál, német, francia, lengyel, szlovén, cseh, észt és magyar delegáltak 15 tagszervezetet képviseltek. A térinformatikai ipart az Esri európai főnöke, Günther Pichler képviselte. 
A Közgyűlés szombat délig áttekintette a pénzügyi helyzetet és a 2013. év stratégiai feladatait. A tagsági kategóriák nem változnak, a díjtételeket illetően a soron következő végrehajtó bizottsági ülés tesz javaslatot a március elejei dublini közgyűlésnek, rendkívüli esetben a tagsági díj egy része kiváltható lesz munkavégzéssel, míg az EUROGI keresi a lehetőséget a JRC, a DG Connect és az EEA irányába az EU poitikák végrehajtását előmozdító közreműködést célzó együttműködések intézményes kialakítására. Az EUROGI új tagjelöltjei között holland, ír és olasz magáncégek szerepelnek. HUNAGI részéről elhangzott, hogy a 2013. március végére tervezett 4. HUNAGI Téradatok Konferenciára várjuk az EUROGI vezetés részvételét, célszerűen a dublini EUROGI szervezet EU szerepének és a dublini konferencia  eredményeinek bemutatásával. Az Esri Európa részéről is készek előadást tartani. 
Letölthető a Közgyűlés tervezett programjaAz EUROGI főtitkára számára még aznap egy rövid ppt készült az EUROGI tagjai számára megküldendő E112 témakör kérdéseit illetően, melynek elküldésére ma került sor (www.hunagi.hu/G/pub/E112questions.pptx). A válaszokat - ahogy az már Taiwanból be is érkezett - HUNAGI továbbítja a BM ESR projektje felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése