2013-01-28

Afrika-Expo időszerűsége és jelentősége a hazai térinformatikai vállalkozások számára

Legfrissebb!

Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, az Afrika Expo és Vásár főszervezője írja:
"...Mellékelten küldjük a II. Afrika Expo és Vásár megnyitó rendezvényére illetve az azt követő szakmai konferenciára szóló meghívót és tájékoztatót.
Kérjük, a rendezvény hírét partnereikhez is juttassák el.
Részvételi szándékukat kérjük, február 11, hétfő estig jelezzék az info@afrikaexpo.hu címen..


Ahogy arról többször hírt adtunk, a II. Afrika-Expo-ra február 14-17 között kerül sor a HUNGEXPO A pavilonjában a budapesti Vásárvárosban.
Azon részt vesznek az afrikai országok diplomatái, kereskedelmi döntéshozói és a hazai gazdsági élet afrikai relációban érdekelt szereplői.
A rendezvény több szempontból rendkívül időszerű:
Ezekben a napokban tartja Addis Ababában ülését az Afrikai Unió, mellyel az EU Európai Bizottága szoros kapcsolatot ápol.
A térinformatika és földmegfigyelés megkerülhetetlen eszköz a gazdasági-szociális felemelkedést célzó nemzeti és nemzetközi programok végigvitelében. 
A hazai KKV-k bekapcsolódására az afrikai-európai együttműködésbe az együttműködések megismerésén, a lehetőségek felismerésén és a személyes kapcsolatfelvételeken keresztűl vezet az út. Részben a HUNAGI figyelemfelhívására a kiállítók között lesz pld. a GiziMap is.
HUNAGI a maga szerény eszközeivel és a szervezőkkel való megegyezés alapján, poszter bemutatásával vesz részt.  Bemutatja az Expo látogatói számára az AfriGEOSS kezdeményezés  és a téradat infrastruktúrák kiépítésével foglalkozó novemberi addisabbabai GSDI 14. Világkonferencia célját és témaköreit. Ezek az akciók együttesen  lökést adhatnak a kontinensen a térinformatikai és földmegfigyelési módszerek az előzőeknél tágabb körű és összehangolt elterjesztéséhez. Mindehhez Európa a Copernicus program tapasztalataival járulhat hozzá, ide értve az INSPIRE, a nyílt forráskódú eszközök és nyílt hozzéférésű kormányzati adatok politikáját is. Értéknövelt szolgáltatásokkal, innovatív megoldásokkal a hazai KKV-k is rést találhatnak és bekapcsolódhatnak a programokba.
Politikai időszerűség: Addis Ababában január 27-28-án rendezte az idén 50 éves évfordulóját ünneplő Afrika Unió csúcstalálkozóját, melyen az EU-t  Andris Piebalgs fejlesztésekért felelő biztos képviseli de jelen van Ban Ki-moon ENSZ főtitkár is. A találkozó jelmondata "Pan-Africanism and African Renaissance".
Forrás: Africa-EU http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-50_en.htm
Hasznos olvasmányok  
Emlékeztető az EU-Afrika kapcsolatokről : MEMO/13/35
Az Európai Segély, Fejlesztési és Együttműködési főigazgatóság honlapja:
Az  európai fejlesztésért felelős főbiztos Andris Piebalgs honlapja
A Joint Africa-EU Partnership együttműködés honlapja:
http://www.africa-eu-partnership.org/

Tájékoztatásul: a budapesti rendezvény főszervezője Szilas Ildikó Hermina  (info@afrikaexpo.hu) legfrissebb összefoglalója az esemény céljáról, a kiállítókról és más hasznos információról:


Afrika Expo és Vásár- Többet Afrikáról!


Ezzel a szlogennel folytatja pályafutását 2013. február 14-17 között a II. Afrika Expo és Vásár, melynek célja, hogy jobban megismertesse Afrikát a látogatókkal. A rendezvény szervezői és kiállítói ugyanis állítják, Afrikával érdemes és fontos foglalkozni, hiszen a Fekete-kontinens dinamikus gazdasági fellendülést produkál, és egyre erősebb globális szereplőnek számít. A kiállításon résztvevő diplomáciai képviseletek, vállalatok, civil szervezetek, alkotók és értékesítők, valamint a kezdeményezést támogató közismert média-szereplők, Jaksity Katalin és Kembe Sorel abban is egyetértenek, hogy Afrika a lehetőségek kontinense.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy a 12 afrikai ország képviseletében kiállító 25 szervezet a 2011-es, I. Afrika Expóhoz képest nagyobb területen, a 20. jubileumi FEHOVA (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont központi, A Pavilonjában mutatkozik be. A programközpontú rendezvényen az érdeklődők nemcsak ismeretekkel gyarapodhatnak Angoláról, Burkina Fasóról, a Dél-Afrikai Köztársaságról, Etiópiáról, Kenyáról, Kongóról, Maliról, Namíbiáról, Szenegálról vagy éppen Szudánról, hanem jól is érezhetik magukat.

A Lalibela Étterem etióp és kelet-afrikai ételeket, a Fair Trade kávézó afrikai kávékülönlegességet kínál. A vásárfiával készülő standoknál afrikai textilekből varrt ruházati cikkeket, burkina fasoi sheavaj termékeket, afrikai ékszereket, dísztárgyakat, kongói raffia szőtteseket vásárolhatnak. Az Afrikai Civil Szervezetek standján játszóház várja a gyerekeket, ahol afrikai maszkokat, csimpánzfüleket, agyagból házakat, szívószálból színes ékszereket készíthetnek. Az Afrika Expo ’Teranga’ közösségi terén és a FEHOVA Nagyszínpadán pedig változatos, zenés- táncos afrikai kulturális programok és képvetítéssel kísért előadások gazdagítják a programot.

Sajtóinformáció:
Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, antropológus
Alapító, főszervező, Afrika Expo és Vásár
06205410757
Facebook oldal:
A fotográfiákat László Péter készítette.

A II. Afrika Expo és Vásár kiállítói:

Afrika Tanulmányok, www.afrikatanulmanyok.hu
Afrikáért Alapítvány, www.afrikaert.hu
Afrikai Szabóság, http://www.facebook.com/AfrikaiSzabosag
Afrikai-Magyar Egyesület, www.ahu.hu
Agrometál Food Tech Kft, www.agrometal.hu
Agrometil és Szudán
Angolai Nagykövetség, Budapest, www.angolaembassy.hu
Bamakó Ajándék Kereskedelemi Kft.
Burkina Fasoi Nagykövetség, Bécs
Culturafrica Bolt, www.culturafrica.com
Enoch Trading, Dél-Afrikai Köztársaság
Koffair Kft- Fair Trade Kávézó, koffair-hu.webnode.hu
Gizimap, www.gizimap.com
Gradus Audit Kft., www.gradusaudit.hu
Hunduna Kft., Szlovákia, www.hunduna.hu
Jane Goodall Intézet, Természet- és környezetvédelmi Egyesület, http://www.janegoodall.hu/
Kenyai Nagykövetség, Bécs, www.kenyaembassyvienna.at
Lalibel Etióp Étterem, www.lalibela.hu
Namíbiai Nagykövetség, Bécs
Richárd Testvér Kongói Betegekért Alapítvány, www.procongo.hu
Taita Alapítány, www.taita.info
Tempero - Term Mérnöki Tanácsadói és Szolgáltatói Kft.
Világbolt Worldshop, http://www.facebook.com/AVilagbolt?fref=ts
www.utazzafrikaba.hu

A rendezvényt támogatják:
Légi partner és kiemelt támogató: TAP Portugál Légitársaság
Támogatók: Gradus Audit Kft; South African Airways/ Tensi Aviation

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése