2013-08-08

FÉNYKÉP, TÉRKÉP, FÉNY - TÉR - KÉP 2013. Gyöngyös, szeptember 19-20.

HUNAGI tegnapi postájából. Kákonyi Gábor tagtársunk írja üzenetében:

"FÉNYKÉP, TÉRKÉP, FÉNY - TÉR - KÉP 2013
TÁVÉRZÉKELÉS,  KÉPFELDOLGOZÁS, FOTOGRAMMETRIA,  TÉRINFORMATIKA

Időpont: 2013.  szeptember 19-20, (csütörtök-péntek),
Helyszín:  Károly Róbert Főiskola , B. épület, Tanácsterem, 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.

Diákhotel,  cím: 3200 Gyöngyös, Bene út 69.
Aki többet szeretne megtudni a vendéglátóinkról annak a következő két weblapot ajánlom:http://www.karolyrobert.hu/

A  KRF támogatásával idén is  10 PhD. hallgató  ingyenesen tud majd részt venni a konferencián. Nemsokára lehetővé válik a jelentkezés a konferenciára. A konferencia idén is szeretne olcsó lenni mind az étkezéseket mind a szállást illetően. A pontos árakat a KRF-el való konzultáció után egy héten belül talán már közölni tudom.

Arra kérnék mindenkit, hogy írja be a naptárjába az ez évi új időpontot, szeptember 19-20, s találkozzunk Gyöngyösön!
A konferenciára mindenkit várunk, akit érdekel a távérzékelés, képfeldolgozás, a digitális fotogrammetria vagy a térinformatika.
Ez a konferencia alapvetően más szeretne lenni, mint a tipikus hazai térinformatikai konferenciák. Egy-egy, a hallgatóság számára izgalmasabb témánál lesz idő kérdezni,  vitatkozni,  párbeszédet folytatni az előadóval.  No és szándékosan „low budget” konfrencia, nincs felesleges „flanc”.
Szeretnénk, ha izgalmas szakmai vita alakulna ki az egyes előadások kapcsán, amiből mind az előadó, mind a hallgatóság tanulhat.
A kiválasztott előadóknak eleve jóval hosszabb időt adunk, (30-60 percet), mint amennyit más konferenciákon kapnak.  
A konferencia  elvi  alapállása a kerekasztal, ahol minden résztvevő egyenrangú.
Elsősorban azokra a térinformatikai alkalmazásokra koncentrál a konferencia, ahol a feldolgozandó adat légifelvétel vagy űrfelvétel.
Előadókat hívunk az  egyetemekről,  kutatóintézetekből a közigazgatásból és a magánszférából , hogy beszámoljanak a náluk folyó munkákról.   Fontos cél, hogy mindenki szót kapjon, aki  képfeldolgozással foglalkozik  és van mondanivalója a többiek számára.
A tervek szerint a konferencia csütörtökön 10 órakor kezdődik, (tekintettel a messziről érkezőkre) s pénteken  14.00 óra körül  fejeződik be.
Természetesen mód van arra, hogy valaki csak a konferenciára jön,  s ha nem kér szállást, és nem kér étkezést, akkor számára a konferencia teljesen ingyenes.
Pilisszentkereszt, 2013.  augusztus 07."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése