2014-01-09

Messze a várakozáson alul reagált a hazai űralkalmazási szektor az ESA felmérésre!


ESA kérdőívet kitöltő HUNAGI tagszervezetek, tagintézmények és partnerek között van a BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszékmíg a HUNAGI tagintézményei és tagszervezetei közül egyeztetés alapján a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) közvetlenül, Geoadat Kft az űripari klaszter tagja, a HUNSPACE csatornán keresztül küldték meg anyagaikat dr. Both Előd NFM MŰI vezető tájékoztatása alapján.
A kérdőívet HUNAGI december 21-én tette közzé és december 24-én a munkaidő megkezdése elött küldte meg a 12. e-Hírlevelében a hazai térinformatikai közösség mintegy 400 tagjának.
A január 6-i véghatáridőre figyelmeztetve január 3-án újabb körlevél ment ki. A Copernicus felmérés 18 adatközlője január 7-én még egy további megkeresést is kaptak.
HUNAGI a hozzá beérkezett anyagokat január 8-án küldte tovább összegző excel táblázattal az NFM MŰI számára. 
A hazai földmegfigyelési közösség csekély rezonanciája a MÜI felmérési felhívására közvetlen gazdasági hátrányt jelenthet a szakterület minden egyes vállalkozása, fejlesztő-szolgáltató szervezete, szellemi műhelye számára, hiszen a felmérés eredménye rontja esélyeinket arra vonatkozóan, hogy a földmegfigyelés egy biztosabb visszapályázás lehetőséget jelentő pályára kerüljön az Európai Űrügynökséghez való csatlakozásunk után.
HUNAGI az űralkalmazások területén érintett tagjai és partnerei számára még nem késő a Nemzeti Külgazdasági Hivatal megbízásából a HUNSPACE űripari klaszter által szerkesztett kiadványba bekerülni, ha azonnal lépnek. A szakmai promóciós anyagba való bekerülés ingyenes.
A részletekről tájékozódhat a HUNAGI legutóbbi Hírlevelében, illetve idei körleveléből. 
Nincs a HUNAGI partneri címjegyzékén és érdekli a HUNAGI időszakos e-Hírlevele? Írjon ide: hunagi@hunagi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése