2006-11-15

Térinformatikai Világnap 2006 rendezvény Budapesten

Utolsó figyelemfelhívás! Kép: HUNAGI Visuals Resource, 2006 (drKE/GL engedélyével és az academic.venturacollege.edu logojának felhasználásával)

GIS Day 2006 Budapest

A Térinforma- tikai Világnap 2006
budapesti rendezvénye



Az amerikai ESRI kezdeményezésére minden évben rendeznek olyan térinformatikai napot, amelynek célja a térinformatika és a térképészet megismertetése a fiatalabb generációkkal. Ebben az évben november 15.-én tartják meg világszerte. Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék szeretettel meghívja az általános iskolai felső tagozatos és gimnáziumi tanulókat illetve tanáraikat a lágymányosi egyetemvárosban tartandó "TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAP 2006" rendezvényre.
A rendezvény helyszíne: Déli Tömb, Aula (Pázmány Péter sétány 1/C.)Időpont: 2005. november 15. (szerda) délelőtt 10:00 óra
A rendezvény programjában szerepel több multimédiás bemutatókkal tarkított rövid előadás. Ezeket az előadásokat a tanszék oktatói, doktoranduszai és az erre az alkalomra meghívott vendégek tartják. Minden előadás 15 percig tart, és a következő témákat nagyon egyszerű és dinamikus módon bemutatják:
- Érdekességek a térképek történetéből- Multimédiás térképészeti bemutató- Mi a térinformatika? - Térinformatika a weben!
A teremben kiállítás lesz az ICA (Nemzetközi Térképészeti Társulás) 2005-ös térképrajz-verseny győztes munkáiból illetve a tanszéki hallgatók által készített térképekből.
Az előadások után az érdeklődők meglátogathatják a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéket. A részvétel ingyenes. A rendezvény jobb megszervezése érdekében kérjük a tanárokat, hogy a szervezőket értesítsék a lehetséges résztvevők számáról. Ezt az információt a 372-2975-ös vagy a 209-0555/6721-es telefonszámon, a 372-2951-es faxon illetve a
jesus@ludens.elte.hu e-mail címen lehet megadni.
Program:
10:00
Megnyitó

Dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék vezetője.
10:05
Érdekességek a térképek történetéről

Irás Krisztina doktorandusz (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék)
10:25
Térképészeti webgyűjtemény tanulóknak

Dr. Jesús Reyes adjunktus (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék)
10:45
Mi a térinformatika?

Domokos György ügyvezető igazgató (ESRI Magyarország Kft.)

Forrás:
http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/vilagnap/2006vnap.htm
Közlés: Dr. Jesus Reyes adjunktus, HUNAGI tagintézményi összekötő jóvoltából


Itt a Varga Márton Kertészeti és Földmérő Szakképző Iskola diákjai kellő segítséggel már a tanszék különleges földgömbjeit tanulmányozzák. Kép: HUNAGI fotógyüjtemény, 2006

További képek az angol nyelvű naplóban és a www.hunagi.hu honlap Photo collection.... Events oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése