2006-11-17

Tudományos ülés és Tudományos Diákköri Konferencia a Budapesti Műegyetemen

Dr.Sc. Horváth Kálmán Prof. Em. és Dr.Ádám József akadémikus, tanszékvezető egyetemi tanár az ünnepi tudományos ülés felemelő pillanataiban. Kép: HUNAGI fotógyüjtemény, 2006

Ünnepi Tudományos ülés Dr. Sc. Horváth Kálmán Professor Emeritus 80. születés-napja alkalmából és Tudományos Diákköri Konferencia Földmérő és Térinformatikai szekció ülés a BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszék Oltay termében.
A Tudományos ülésen Dr. Ádám József akadémikus ismertette az ünnepelt életútját , majd ezt követően a GPS meteorológiáról hangzott el Dr. Takács Bence egyetemi adjunktus előadása, melyet Kalach Ferenc egyetemi adjunktus követett az igazságügyi szakértők szerepének bemutatásával. Ez az a két szakterület, melyen Horváth professzor úr mintegy fél évszázada, máig aktívan tevékenykedik.
A BME Tudományos Diákköri Konferencia Földmérő és Térinformatikai szekciójában szerepelt többek között Ferencz Viktória, aki a Főváros vonzás- körzetében a vonatok pályán elfoglalt helyének sorozatos meghatározását műholdas helyazonosító rendszerrel vizsgálja. Részére a HUNAGI főtitkára meghívást ajánlott fel a HUNAGI hallgatói tagozatába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése