2007-04-26

A fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos levele a HUNAGI-hoz

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia

Bajnai Gordon úr, a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos a Kormánybiztosság partnerszervezeteihez címzett mai levelében többek között ezt írja:


"Megtárgyalta és társadalmi vitára bocsátotta a Kormány a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia tervezetét, amelynek fő célkitűzése, hogy elősegítse a hazai társadalmi-gazdasági-környezeti folyamatok összességének, azaz országunk fejlődésének közép-, illetve hosszú távon fenntartható pályára való áttérését – figyelembe véve a hazai adottságokat és a tágabb folyamatokat, feltételeket.

Az Európai Tanács 2006. június 16-i csúcstalálkozóján fogadta el az Unió megújított Fenntartható Fejlődési Stratégiáját. Ez a dokumentum a tagállamok számára előírta Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégiák elkészítését illetve megújítását, illetve az azokhoz kapcsolódó kétéves Akciótervek elkészítését.

A most társadalmi vitára bocsátott Stratégia a fenntartható fejlődés koncepciójára, szemléletére és értékrendjére építve hosszú távú, átfogó, folyamatosan felülvizsgálandó és megújítandó keretet nyújt a hazai ágazati, fejlesztési és más stratégiák, programok, tervek számára.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia végleges változatának elkészítéséhez ezúttal is számítunk a szakmai, érdekképviseleti, társadalmi szervezetek, a gazdasági, az önkormányzati és a civil szféra képviselőinek javaslataira, véleményére...."

HUNAGI a véleményét tagjaitól külön belső körlvélben kéri be és továbbítja a Kormánybiztosságra május folyamán.

A téma szorosan illeszkedik a Digitális Föld témakörben a 2009. évben megrendezni tervezett 6. Digital Earth Symposium kérdésköréhez, amely a téradat infrastruktúra szerepét tárgyalja a Digitális Föld, a fenntartható fejlődés és az e-társadalom kapcsolatában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése