2014-10-14

Munkában az Interspect on-line műhelye


Bakó Gábor az Interspect Csoport társvezetője írja körlevelében:
"A Fotogrammetriai és térszkennelési hét első napja a fotogrammetriai célú légi felmérés menetét tárgyalta. Ma, 17 órai kezdettel folyamatosan a "Háromdimenziós légi felmérés repülőgéppel vagy drónnal" témában értekezünk. Helyszín: Tököli Repülőtér, de alapvetően a Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Interspect  (facebook hozzáférés nélkül az alkalomra készült videók itt tekinthetők meg: repülőgépes felmérés összeállítás: https://www.youtube.com/watch?v=jTNTIRFBJyI  illetve UAV felmérés összeállítás: https://www.youtube.com/watch?v=OZVR19Sswy4)
Az Interspect Kutatócsoport Fotogrammetriai és térszkennelési hét címen online műhelyt indított a facebook oldalán (2014.október 13 - 17.). Az ingyenesen elérhető oktatóanyagok, videók és műhelytitkok betekintést engednek a légi felmérések menetébe, űrfelvételek feldolgozásába és a mindehhez hozzátartozó terepi geodéziai munkálatokba. A hét minden napján 17-órától 21:00 óráig tart az online konferencia, ahol az egyes témákban kérdezni, párbeszédet indítani is lehet, a  gyakorlott felmérők pedig a legjobb tudásuk szerint válaszolnak a problémafelvetésekre. A kötetlen oktatóanyag megosztáshoz és társalgáshoz több egyetemi tanműhely is csatlakozott.
Az online konferencia színtere: https://www.facebook.com/Interspect
Ezt az e-mailt azok a kedves ismerőseink kapják, akiket érdekelhet a távérzékelés, a légi térképészet és a geodézia. Reméljük, érdemes lesz ellátogatni az online konferencia oldalára (https://www.facebook.com/Interspect). Amennyiben tévedésből kapta meg levelünket, szíves elnézését kérjük, és megkérjük jelezze felénk, hogy a konferencia zárásakor nem kíván összefoglaló e-mailt kapni.


Program tervezet
- Hétfő: a fotogrammetriai célú légi felmérések bemutatása egy korai munkánkon keresztül 
- Kedd: Háromdimenziós légi felmérés repülőgéppel vagy UAV-al
- Szerda: Légi felmérések a természetvédelemben
- Csütörtök: Fotogrammetria kontra LiDAR
- Péntek: Árvízi és belvízi felmérések"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése