2017-03-29

A legjobb gyakorlatok bemutatása a Tengeri/Partvidéki Téradat Infrastruktúrák témakörben - GSDI webinár

GSDI Coastal/Marine SDI Best Practice Webinar 
2017. március 29 13:00-14:30 (CET)
Nem minden ország 'land locked'. Akiknek tengerpartjuk van, a címbeli infrastruktúra ugyanúgy integráns része kell legyen a nemzeti információs infrastruktúrának és ezen belül a nemzeti téradat infrastruktúrának.
A GSDI második webinárja ebben a témakörben négy előadást mutatott be:
Roger Longhorn GSDI főtitkár felvezető előadásában keretbe foglalta a MSDI kérdéskört, majd három ország: Malájzia, Dánia és Brazilia gyakorlatát ismertették a felsorolt országok felelős szervezeteinek szakértői:
  • Kamaruddin Yusoff, Royal Malaysian Navy (RMN) Malájzia,
  • Jens Peter Hartmann  Danish Geodata Agency (amely magában foglalja a Danish Hydrographic Office szervezetet is). Vezetője a Nemzetközi Hidrográfiai Szervezet MSDI és a Balti Országok MSDI munkacsoportjainak
  • Lieutenant Commander Julierme Pinheiro, Brazilian Navy, az ICA, valamint a brazil nemzeti polgári SDI, a védelmi SDI és a tengeri/partvonali SDI munkacsoportoknak is tagja.
A bemutatott gyakorlatok ésmegközelítések nem csak az analógia miatt érdekesek, hogyan biztosítják az interoperabilitást és valósították meg a több/sok intézmény közötti partneri kapcsolaton nyugvó közös munkavégzést, de éppen az SDGs oldaláról lenne hasznos hasonló webinárt rendezni a nemzeti téradat infrastruktúrák legjobb gyakorlatáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése