2017-03-02

Az ENSZ és a NASA helyalapú intelligencia felhasználásával támogatja fejlődő országokban okos városok építését

Ausztrál e-riport a közelgő ISDE szimpózium egy-egy előadójával. A riporter alanyai az ENSZ GGIM részéről Greg Scott, a NASA WWEC szerzőtársaim, Patrick Hogan, Prof. Maria Brovelli nevében és közreműködésükkel pedig magam voltam. Sydney-ben a HUNAGI egyéni tagjaként, az Nemzetközi Digitális Föld Társaság  (ISDE) és a Globális Téradat-infrastruktúra Társulás (GSDI) részbeni támogatásával tervezem részvételemet és az előadás megtartását.
A DEVEX riport, melyet Ms. Lisa Cornish szakíró készített a Locate17/ISDE-10 rendezvény két kiválasztott keynote előadójával, ezen a linken olvasható:
https://www.devex.com/news/how-nasa-and-the-un-are-using-location-intelligence-to-build-smart-cities-in-developing-countries-89721
A kitűnően megírt cikk tegnap óta jó visszhangra talált a World Wind projekt vezetője (NASA Ames Research Center), a  Milánói Műegyetem Como Campus Térinformatika és távérzékelés professzora továbbá a pekingi Nemzetközi Digitális Föld Társaság (ISDE) ügyvezető igazgatója, Prof. Wang Changlin (Institute of Remote Sensing and Digital Earth, Chinese Academy of Sciences)  részéről. Ez utóbbi az anyagot a szervezet honlapjára is feltette (http://www.digitalearth-isde.org/news/802és hasonló akció várható a GSDI szervezet részéről is. 

A Sydney rendezvényre vonatkozó információk: www.digitalearthsymposium.com
IJDE Paper Online Submission: http://mc.manuscriptcentral.com/ijde 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése