2020-07-30

A CEOS Információs rendszerek és szolgáltatások munkacsoport (WGISS) júliusi távértekezletén

A WGISS alelnök Makoto Natsuisaka (JAXA) vezetésével tartott egyórás értekezlet a koraőszi WGISS-50 ülésszakának programját beszélte meg, a szabadságolások miatt csak 15 résztvevővel. A Covid-19 világjárvány miatt a WGISS 50. ülését nem Szocsiban rendezik, hanem - ahogy tavasszal Buenos Aires esetében is történt - virtuális ülésre kerül sor, rövidebb és feszesebb programmal.
A Plenáris ülésen a nemzeti és térségi űrügynökségeknek módjukban áll  rövid ppt jelentésben ismertetni a földmegfigyelés terén elért legfrissebb eredményeiket, törekvéseiket és megosszák bevált, legjobb gyakorlataikat, különös tekintettel az adatok feltalálása, hozzáférése terén, az adatinteroperabilitás és felhasználás, az adatmegőrzés és adat-gondoskodás területén, valamint tapasztalataikat az újabb, ígéretes technológiák által biztosított lehetőségek feltárásában.
A NASA, NOAA és JAXA mellett a HSO is bekerült már a program tervezetbe, esetünkben azzal, hogy a közreműködésünket az illetékesekkel még egyeztetni szükséges. A WGISS-50 tematikus előadásait a felsorolt témakörökben tartják majd meg előre rögzített youtube videókon, amelyek várhatóan letölthetőek lesznek a CEOS honlapjáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése