2021-09-23

Egy világszínvonalú földügyi tudásközpont évfordulós rendezvényén.

A Melbourne Egyetem, amely 33. helyezett a Times Higher Education világrangsorában, 20 éve ad otthont a CSDILA (Center for Spatial Data Infrastructure and Land Administration) szervezetnek, amely mára egy 2 órás on-line ünnepi rendezvényt szervezett 75 ország 326+ meghívott szakembere részvételével. 

Mind a felköszöntő előadók, mind a szervezet tevékenységét bemutató ismertető előadás jól érzékeltették szakterületünk fejlődését, jövőjét, egyben a műhely nemzetközi elismertségét eredményező mozgató rugókat.

A tanulságos történet szereplőivel a magyar szakemberek különösen a FIG 7. bizottságon, illetve a GSDI szervezeten keresztül évtizedek óta kapcsolatba kerültek, hiszen a CSDILA alapító Prof. Ian Williamson  Budapesten is járt, majd utódja, Abbas Rajabifard professzor a GSDI szervezet és az UN-GGIM Academic Network elnöke is volt.

Az on-line találkozón elhangzottak tükrében a CSDILA sikerét hamarosan bővebb ismertetés foglalja össze az MFTTT WG4SDG vezetője előzetes kérésének is eleget téve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése