2022-11-11

Tegnap: a Magyar Tudomány Ünnepén a Nemzeti Energiapolitikáról

A Nemzeti Energiapolitika stratégiai kihívásai. A Tudomány és Parlament keretében szervezett ülésre a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került sor, melyen az akadémiai köztestület tagja, dr. Mihály Szabolcs c. egyetemi tanár, az MFTTT WG4SDG vezetőjét helyettesítve vettem részt. Kérdésként megfogalmazott hozzászólásomat Prof.Dr.Aszódi Attila (BME Természettudományi Kar) érdeklődéssel fogadta és pozitívan jelezte vissza.

A plenáris ülés első részében elhangzott előadások a következők voltak:

Rentz Tamás TIM Fenntarthatósági és Szemléletformálási Főosztály vezetője    A kormányzati fenntarthatósági irányokról

Horváth Viktor  TIM Stratégiai Tervezési és Programozási Főosztály vezetője    Energiapolitikai kihívások és kormányzati válaszok

Dr. Kaderják Péter BME Zéro Karbon Központ igazgatója     Nemzeti Energia Stratégia 2030: milyen módosításokat implikálhatnak a 2018 óta bekövetkezett főbb geopolitikai, makrogazdasági és energiapiaci változások? 

Prof. Dr. Aszódi Attila, Bíró Bence BME Természettudományi Kar     Az atomenergia helye és szerepe a klímavédelmi, ellátásbiztonsági és iparfejlesztési célok elérésében

Az előadás sorozatot követő kerekasztal vitát és kérdések-válaszok programját már nem volt módomban meghallgatni, de az az MTA YouTube csatornáján megtekinthető.

Az esemény előadói az előadások elhangzásának sorrendjében. A köszöntőt az MTA elnöke Freund Tamás mondta, moderátor az MTA köztestületi igazgatója Oberfrank Ferenc volt.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése