2007-02-22

Kiosztották a MAGISZ "Agrárinformatikáért Emlékérmet"


Az egyetemi, kormányzati és a civil szféra egy-egy kiválasztottja részesült a díjazásban
A Magyar Agrárinformatikai Szövetség a Díjbizottság javaslata alapján az információtechnológia agrárgazdasági elterjesztésében, a számítástechnikai kultúra fejlesztésében és az agrárgazdaság informatikai fejlesztésének támogatásában kifejtett tevékenységükért Agrárinformatikai Emlékérmet adományozott Prof. Dr. Kárpáti Lászlónak,
Dr. Laczka Évának, a KSH főosztályvezetőjének és Dr.Remetey-Fülöpp Gábornak, a HUNAGI főtitkárának.
A kitüntetetteknek a díjakat Prof. Dr. Herdon Miklós elnök adta át a mai napon a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campus főépületében tartott MAGISZ 2007.évi közgyűlés alkalmával.
A jelen lévő díjazottak 10-10 perces előadást tartottak általuk választott témakörben. Dr.Laczka Éva az agrárstatisztika történetének fő állomásait elevenítette fel, míg a HUNAGI főtitkára "Téradat infrastruktúra - kihívás és lehetőség" címmel tartott időszerű összefoglalást az INSPIRE kapcsán. Letölthető:
http://www.fomi.hu/hunagi/pdf/2004/MAGISZrfg.pdf
A díjakat kétévente itélik oda 3-3 szakembernek. Előzőleg, első alkalommal erre 2005-ben került sor, amikor a díjazásban Dr. Bakonyi Péter akkori IHM államtitkár, Prof. Dr. Harnos Zsolt akadémikus és Prof. Dr. Kapronczai István az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgató-helyettese részesültek. A közel félszáz résztvevő között volt Ringhoffer János az MFTTT képviseletében, valamint dr. Martinovich László a FÖMI-ből.

Térinformatikus agrárszakemberek a Földmérési és Távérzékelési intézetből illetve a Budapesti Corvinus Egyetemről. Kép: HUNAGI Fotógyűjtemény, 2007

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése