2008-01-03

Törvénymódosítás-tervezet HUNAGI vitája

A megbeszélés résztvevői. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
A VÁTI (Hentz Olivér, Juhász Géza Péter), HM Térképészeti Kht (Buga László, dr. Alabér László), FÖMI (Dr.Mihály Szabolcs), a Fővárosi Földhivatal illetve a Bács-Kiskun megyei Földhivatal képviselői Kis János Tamás ill. Osskó András), valamint a HUNAGI tisztségviselői (Barkóczi Zsolt, dr.Remetey-Fülöpp Gábor) részvételével folytat le a Földmérési és Térképészeti tevékenységről szóló 1996.évi LXXVI. sz. törvény módosítás-tervezetére beérkezett HUNAGI tagintézményi észrevételek megvitatása.
Hozzájárulást adtak:
Győr-Moson-Sopron Megyei Földhivatal,
Bács-Kiskun Megyei Földhivatal,
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal,
Fővárosi Földhivatal,
Németh András Ferenc (Paksi Atomerőmű),
HM Térképészeti Kht,
Baranya Megyei Földhivatal,
VÁTI,
FÖMI (szóban),
Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar (az ülést követően),
Műszaki Térinformatikai Egyesület (az ülést követően).
Sajnálatos, hogy a figyelemfelhívás ellenére nem éltek a véleménynyilvánítás lehetőségével de még a vitában sem vettek részt a HUNAGI magánszektort képviselő tagjai
A január 3-i megbeszélés résztvevői előbb az általános kérdésekben alakítottak ki közös álláspontot, majd a jelenlévő véleménykészítők ismertették észrevételeiket, melyek többsége egyetértésre talált. Az összesített véleményt egy utolsó internetes egyeztetést követően várhatóan január 4-én továbbítja HUNAGI az FVM jogi Főosztálya részére. Ennek melléklete lesz minden írásos vélemény, azok is, melyek HUNAGI szemszögéből tekintve belső szakágazati részletekkel foglalkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése