2009-06-14

GSDI11 elnökségi ülése és közgyűlése

A GSDI vezetői értekezlet képei. HUNAGI fotógyűjtemény, 2009
Az elnökségi ülés majd a közgyűlés egésznapos programjára ma került sor az ESRI Hollandia rotterdami irodájában. A közgyűlés néhány fontos határozata a teljesség igénye nélkül a következőkben foglalható össze:
A GSDI tudásbázis hálózata (GIKN). Már ezen a héten elérhető lesz. A felkerülés kizárólag meghívásos alapon történik. Mától a HUNAGI képviselőjének is módjában van kvalifikált hazai szakértőket ajánlani a GIKN közösségbe, és ezzel a lehetőséggel HUNAGI okvetlenül élni fog.
A GSDI ma megválasztott új tagjai:
Central Informatics Organization, Bahrain
Chinese Taipei GIS Center Taiwan
Public Management Institute, K.U. Leuven, Hollandia
Regional Centre for Mapping of Resources for Development Kenya
Singapore Land Authority
A HUNAGI képviselőjének mandátuma a második periódus lezárásaként ma lejárt.
A rotációval megüresdett vezetőségi helyekre a következő szakembereket szavazta meg a közgyűlés:
A GSDI soron következő elnöke: Prof. David Coleman, Atlantic Institute képviselője, a New Brunswick University dékánja (a képen)
Non-profit szervezetek részéről (ennek a kategóriának volt képviselője 2002 óta a HUNAGI): Chris Holmes, Open Planning Project az nyszf közösség elismert szakembere (GeoServer, GeoTools, OpenSource Foundation)
Afrika régió: Husszein Farah, RCMRD, Kenya
Nemzetközi földrajzi szervezetek: Prof. Josef Strobl, EAG
Észak-amerikai régió: Ivan Deloatch, FGDC
Dél-amerikai régió: Juan Vidal Garcia Huidobro, IGM, Chile (aki bejelentette, hogy az ICA santiagói kongresszusára mintegy 700 előadásanyag érkezett be és az eseményt az államelnök nyitja meg).
A GSDI közgyűlés képei:
A képek készítésére a GSDI vezetőség kért fel. A vezetőségi ülésen kérték, hogy a HUNAGI angol nyelvű blogja (http://unsdihu.blogspot.com) a GSDI11 konferencia ideje alatt a GSDI konferencia szervezőkkel együttműködésben készüljön, ezzel a konferencia blogjául is szolgáljon. Mindez természetesen függ az internet kapcsolattól és attól, hogy a szekcióvezetők az egyes szekcióülések legfontosabb üzenetét erre a célra összefoglalják és eljuttassák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése