2011-06-07

Az önkéntes munka megbecsülése és értéke Európában

2011 az önkéntesség éve. Tennivalók jócskán vannak mind európai, mind nemzeti szinten e hasznos szerepvállalás elősegítésére.. A több munkacsoportban folyó szakmai műhelymunka az elismertetésért, a jogi, szervezeti, intézményi és támogatottság növelése érdekében egy sor ajánlás megfogalmazását jelenti. A munkát az Európai Parlament támogatja és várhatóan az év végére az Európai Bizottsg számára is elfogadható előterjeztés készülhet civil kezdeményezésre. Az illusztráció Gabriella Civico, az EYV2011 Szövetség projektmenedzserének áttekintő ábrája a szereplőkről és az  önkéntes szerepvállalás időbeli folyamatáról.
A címsorra kattintva minden részlet megtudható:
- az önkéntesség fogalmáról, előnyeiről, elterjedtségéről, szociális és gazdasági rendszerrel való összefüggéseiről, kedvező példákról.
HUNAGI mint civil szervezet 1994 óta kizárólag önkéntesekkel látja el küldetését és ez az egyik titka annak, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére ma is működik, fokozódó nemzetközi és hazai elismertség mellett. A HUNAGI résztvevő által az Európai Civil Találkozó megnyitó szekcióját követően megfogalmazott és iPadról elküldött ajánlás feldolgozásra kerül - erről F. Tóth András, az illetékes Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója tájékoztatott. Az ajánlás szövegjavaslatot adott az ECT határozat tervezetének kiegészítéséhez a Kohéziós politika kontextusában, kiemelve az önkéntes állampolgári részvétel új technikai, módszertani lehetőségeit mind az adatgyűjtésben, mind a vélemények visszacsatolásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése