2012-06-29

Okos város "Smart City" vitaest Trentóban

A kibontakozó NASA World Wind EU Challenge együttműködésben patnerünk Prof. Raffaele De Amicis szervezete, az olasz Graphitech honlapján olvashatunk arról a rendezvényről, amelyre a négynapos Trentói Gazdasági Fesztivál keretei között, június 2-án került sor az észak-olaszországi Trentó Egyetem Szociológiai Karán. Az volt az esti öszejövetel témája, hogy az internet és az új infokommunikációs technológiák hogyan változtatják meg az emberek és generációk életmódját a városokban, de nem csak ott.

Az eseményre a  Trentinói Informatikusok és a Graphitech közös szervezésében került sor és az i-SCOPE EU projekt egyik akciója volt. Az alaphangot a MIT SENSEable Lab igazgatója, Carlo Ratti professzor adta meg az "Okos város, okos polgárok" című előadásával, melyben az új technológiák, adat-elérhetőségek és szolgáltatás-alkalmazások életmódváltoztató,  közösségi kapcsolatformáló, életminőség és munkajavító hatásáról beszélt. 
A előadást követő kerekasztal beszélgetésen  a város polgármestere, az olasz települések szövetségének (ANCI) elnöke, a helyi autonom térség elnöke az előadóval projektek, javaslatok és konkrét szolgáltatások lehetőségeit boncogatták. 
Carlo Ratti lesz a szeptemberi 4. Digitális Föld Csúcs egyik vezéralakja. Innovatív képességeit, munkásságát és eredményeit a vezető műszaki és gazdasági média de több kormány is nagyra értékeli. Erről itt olvashatunk. Kép: Prof. Carlo Ratti. (image sources: www.graphitech.it és www.digitalearth12.org.nz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése