2012-06-14

Az Információs Társadalom Parlamentje határozatban fogadta el a HUNAGI javaslatát!

InfoTársParlament2012
Az illetékes miniszter, államtitkárok é felelős szakági vezetők, kormánytisztviselők részvételével az első nap a Parlament Felsőházi Termében kezdődött meg immár másodízben az Információs Társadalom Parlamentje rendezvénysorozata az IVSZ és az Infotér szervezésében.
A nap végére az IT Parlament két határozatot fogadott el. Az első a digitális szakadék felszámolására tett intézkedéseket szorgalmazza, a másik a HUNAGI javaslatára a mobil és közösségi térinformatika eredményeinek, lehetőségeinek minél szélessebb körben való önkormányzati felhasználását célzó intézkedési terv kidolgozását ajánlja. Mindkét javaslatot az ITP az Országház Gazdasági és Informatikai Bizottság Informatikai Albizottsága támogatásával kéri a kormány felé továbbítani.
Az írásban megfogalmazott javaslat szóbeli érvelésében elegendő volt az ITP délelőtti ülésén az állami vezetők szavaira hivatkozni: arra, hogy két éven belül megvalósul az önkormányzatok teljeskörű szélessávú hozzáférése és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetője szerint a legfontosabb feladat az e-befogadóképesség biztosítása. (Mindehhez hozzájárul az önkormányzati SAP program kormány általi elfogadása is, melyet Fekete Gábor h.államtitkár a következő napon jelentett be). HUNAGI kérte még a Digitális Föld június 18-án az Amerikai Tudományos Akadémia Közleményeiben megjelenő anyagának (valamint a Digitális Város szakanyag minden résztvevőhöz való eljuttatásában a szervezők segítségét.
Az írásban megfogalmazott HUNAGI ITP hozzájárulásban feltett számos szakmai részletkérdésre a HUNAGI közössége írásban várja a választ, de tagintézményünk, a DE Víz- és Környezetgazdálkodási Tanszék vezetője által megfogalmazott kérdésre, - melynek lényege, hogy tervez-e a kormány áldozni az emberi erőforrás után legfontosabb erőforrásunk, a termőföld új értékelési rendszerének kidolgozására és bevezetésére a XIX.századbeli AK rendszer felváltására - Toronyi Bence a FÖMI főigazgatója válaszolt. Elmondta, hogy tudomása szerint az NFA-nál tanulmány fog készülni a földértékelésről mely tartalmazza az AK esetleges cseréjét, kiegészítését is. Maga a rendszer felváltása egyáltalán nem csak pénzkérdés.
Beszámoló szerkesztés alatt! Képfeltöltés és annotáció készítés folyamatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése