2014-09-13

Kapcsolt nyílt adatok (Linked Open Data - LOD) műhely Bécsben

Illusztráció: www.ourontario.ca 
Kapcsolt nyílt adatok (Linked Open Data - LOD) jelentősége a Big Data korában olyan lesz a gazdaság számára, mint a hypertext az Internettel.
Osztrák partnerszervezetünk az AGEO főtitkárának jóvoltából HUNAGI részt vehet a Szövetségi Kancellári Hivatal Kapcsolt Nyílt Adatok munkacsoportja műhelyén, melyre az Állami Levéltárban kerül sor Bécs belvárosában, hétfő délután. A lehetőségre péntek délután érkezett levél hívta fel a figyelmet, mely továbbításra került a HUNAGI illetékes főtitkár-helyettesének, de az NHIT szaktanácsadójának is.
Amennyiben a részvételnek nem lesz akadálya (pld. közlekedés), HUNAGI az elhangzottakról blogbeszámolót készíthet és az ismereteket mind a berlini hasonló tematikájú imaGIne konferenciaszekció munkájában, mind a hazai kormányzati munka segítésében hasznosítani tudja. A kapcsolatos EU honlap információja szerint Magyarország egyelőre nem szerepel az EU LOD témakörű rendezvénysorozatában. Megjegyzendő, hogy LOD témaköben az EUROGI állásfoglalást fogalmazó munkacsoportot kíván verbúválni szeptember végéig, amire az EUROGI/HUNAGI tagjai közül szintén lehet jelentkezni, amennyiben a feltételek adottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése