2009-02-06

II. MLBKT-HUNAGI konferencia előadásfelhívása



Tér, idő, adatok
Térinformatika és logisztika II. konferencia

Előadás felhívás


A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) és a Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) április 15-re szervezi meg a második, térinformatikai rendszerek logisztikai alkalmazását áttekintő egynapos konferenciáját.

Ma még nem látható pontosan, hogy a jelenlegi gazdasági válság hogyan és mennyiben alakítja át a tágabb értelemben vett ellátási láncokat. Annyi bizonyosnak tekinthető, hogy még inkább előtérbe kerülnek a költséghatékonyságot, takarékosságot és az infrastrukturális elemek visszafogottabb használatát lehetővé tevő megoldások, alkalmazások, eljárások. Azt is bizton állíthatjuk, hogy ebben jelentős szerepük lesz a térinformatikai rendszereknek, ide értve a helymeghatározást, a nyomon követést, a biztonságot, a kommunikációt és a beavatkozást.

A konferencián három blokkban szeretnénk áttekinteni ezt a szakmai területet:
• Az ellátási láncokat befolyásoló nemzetközi együttműködési és szabályozási munkálatokat, különös tekintettel az EU stratégiai elképzeléseire.
• Az alkalmazások során megvalósított vagy folyamatban lévő térinformatikai fejlesztések felhasználóknak nyújtott előnyeit.
• Esettanulmányok bemutatásán keresztül egyes rendszerek bevezetéséből és alkalmazásából származó tanulságokat.

A konferencia szerkezetét három egymást követő tematikus előadás-blokk alkotja.

Az első blokkban felkért előadók átfogó, felvezető előadást tartanak.

A második és harmadik blokk előadásait zsűri választja ki a jelen felhívásra beküldött előadás javaslatok közül.

A második blokkban olyan előadásjavaslatokat várunk, amelyek
- megoldást kínálnak az ellátási lánc bármely szereplőjének a költséghatékonyabb működés és a biztonság fokozását biztosító, térinformatikával támogatott irányító pult (dashboard) megoldással, a lánc egyes szereplőihez webes-szolgáltatás alapú információ megjelenítéssel, és /vagy amelyek
- térinformatikai megoldást kínálnak kis- és közepes vállalkozások számára a logisztika, beszerzés és készletezés területén piacra jutásuk megkönnyítése, versenyképességük erősítése érdekében.

A harmadik blokkba várt előadás-javaslatok sikeres, bevált megoldásokat, esettanulmányokat, operatív alkalmazásokat mutassanak be. Az előadás javaslatoknak nem lehet marketing tartalma, továbbá nem emelhet ki tulajdonolt technológiai részleteket és megoldásokat.

Egy cég témacsoportonként maximum két előadás javaslatot küldhet.

Amennyiben páros előadásra jelentkezne (fejlesztő és felhasználó közös prezentációja), kérjük, adja meg a partner cég nevét!

Az előadásfelhívás innen tölthető le és online kitölthető.

Ismételt visszatérés ugyanarról a gépről megengedett és lehetséges. Ez lehetővé teszi a szerző általi utólagos javításokat, kiegészítéseket és törléseket.
Határidő időpontja:  2009. február 25  23:59


Hasonlóképp szívesen vesszük, ha tagjaink, partnereink, olvasóink tájékoztatnak minket saját szervezésű térinformatikához kötődő programjaikról, amelyekre a HUNAGI tagság figyelmét is szívesen felhívnák. Programajánlataikat, híreiket a gabor.remetey@gmail.com címre várjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése