2015-10-30

HUNAGI kapcsolatépítés az ulmi Duna Stratégia Fórumon

Horváth Balázs (EC) a panel tagjaival
A Fórum második befejező napján két szekció meghallgatására került sor: Horváth Balázs (Európai Bizottság, Brüsszel) moderálásában az ICPDR 2021-ig prioritások felállítása a vízgazdálkodásban címmel panelmegbeszélésre került sor, míg a másik szekcióban a Századvég Alapítvány Migrációkutató Intézetének vezérigazgatója, Orbán Balázs által vezette be a hazai think tank képviseletében előadását a migrációval és munkavállalók mozgásának számszerű bemutatásával. A vízügyi panelvita résztvevői fotodokumentálva lettek.
A szünetekben kapcsolatfelvételre került sor:
Orbán Balázs, Századvég Alapítvány MKI
Andrássy Egyetem képviselőjével (Patrick Burmeier) Itt a lehetséges együttműködési területet az jelentheti, hogy tapasztalatuk van új megoldások alkalmazásával kapcsolatos szoció-gazdasági elemzésekben
Román Környezeti Vízügyi és Erdészeti Minisztérium ökológus szakértőjével (Dr. Doina Cioaca) aki segítségét romániai partner feltalálásában, amennyiben kiválasztotta az alkalmazási területe(ke)t
Ungvári Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központ igazgatójával (Nagorkin Mykhailo), akinek mind az egyeztemközi együttműködésekben, mind a Carpathian Convention nemzetek-közötti együttműködésében élő kapcsolatuk van hazai intézményekkel.
Még az előző napon ajánlotta fel közbenjárását Dr. Pergel László az OVF vízügyi főtanácsadója, az EUSDR PA4 (vízügyi) koordinátora, hogy a Duna Data Cube projekt javaslathoz megfelelő partnert keres (de várhatóan nem a PA4-ben. Árvay Szilárd főtanácsadóval (KKM) is az előző napon került sor beszélgetésre, aki szintén ígérte közbenjárását javaslata szerint az EUSDR  7-es irányban (tudásalapú társadalom), egy rövid leírás ismeretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése