2021-06-24

Újabb tematikus EO/GI eszközkészletek bemutatása a fenntartható fejlődési célok (SDGs) elérésének támogatására

Az itt korábban már meghírdetett GEO 2021. évi virtuális szimpóziumának  programjában a legújabb  SDG eszközkészletek ismertető előadásaiba kapcsolódtam be. 

A korábban már megismert Városi és települési alkalmazásokat támogató eszközkészleten kívül továbbiak kifejlesztésére került sor. A szekciót a GEO EO4SDG munkacsoport vezetője, Argyro Kavvada (NASA Földtudományi részleg) moderálta. Az előadások azonos felépítésben mutatták be a partneri együttműködésben kifejlesztett eszközöket:                                                   

Tárgy a cím megnevezésében,  Válasz a miért kérdésre,  Cél és a választott megoldás,     Kulcsszereplők a fejlesztésben, Felhasznált vagy igényelt rrőforrások és támogatások, Mit remélhetünk, hogy elérünk?  A célközönség/felhasználók köre, Jövőbeli kilátások, Kapcsolat és elérhetőség.

Az egyes előadások lényegi megállapításait igény szerint az MFTTT WG4SDG feldolgozza és a tervezett interdiszciplináris együttműködéseiben hasznosítását szorgalmazni kívánja. 

A rendezvény célja hiteles megfogalmazásban: "The theme of this year’s symposium is Strengthening inclusive partnerships across the GEO Work Programme (GWP). The aim of the Symposium is to share successful practices and identify ways to accelerate the delivery of products and solutions to address environmental and societal challenges."

A rendezvény részletei az Európai Bizottság  weboldalán találhatóak: 

https://knowledge4policy.ec.europa.eu/earthobservation/event/geo-virtual-symposium-2021_en 

Az alábbi ismertetéseket hallgattam meg:

Hazánkban több diszciplínában is adottak a feltételek - legyen az a földügy, vagy akár a talaj, mint megújuló természeti erőforrás, - hogy a FF célok elérését térinformatikával és földmegfigyeléssel hatékonyan elősegítsék. egy szerszámkészlet összeállításával. Mindennek előfeltétele az együttműködési készség erősítése és a koordináció. Ebben az MFTTT WG4SDG továbbra is partnerként előremozdító szerepet tölthet be.






 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése