2014-10-11

Egészségügyi-informatikai cég nyerte a németországi Copernicus MPP kérdőívkitöltési versenyt

Míg tavaly Budapesten az első ESA-EUROGI Copernicus Market-Pull Package országos kérdőívkitöltő versenyt 19 pályázat közül az Interspect fiatal munkatársa nyerte, addig az idei, második egyben záró nemzeti szintű megmérettetésen Németországban, egy berlini egészségügyi informatikai cég, a 70 fős ID-Berlin két munkatársa Dr.med. Beatrice Moreno és Rolf Johl nyerték a versenyt 30 kiértékelhető pályázó (a megkérdezettek 10%-a) közül. 
Ahogy a HUNAGI részéről a magyarországi Copernicus MPP kampány eredményét dr. Mihály Szabolcs az MFTTT alelnöke foglalta össze, addig Berlinben az imaGIne konferencián a németországi kérdőív válaszokat a második műhelyen dr. Joachim Rix és Hans Voss (mindketten Fraunhofer Institut )mutatták be.
A lengyel Geodéziai és Kartográfiai Intézet távérzékelési központja vezetője  Katarzyna Dabrowska-Zielinska is készített egy országos felmérés-kiértékelést, melyet elő is adott.
A beszámolók hasznos összehasonlítási lehetőséggel szolgálhatnak a földmegfigyelési piac résztvevői számára. 
kapcsolódó linkek:
Magyarországi Copernicus MPP felmérés eredménye (2013)
NémetországCopernicus MPP felmérés eredménye  (2014, dr. Joachim Rix jóvoltából)
Lengyelországi Copernicus MPP felmérés eredménye  ( 2014 hamarosan letölthető itt Katarzyna Dabrowska-Zielinska jóvoltából)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése