2006-08-28

A HUNAGI továbbra is helyet kap az FVM-ben

Az FVM épületének homlokzata a minap körünkből eltávozott Apagyi Géza FTF főosztályvezetőt gyászoló lobogóval. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2006
Az illetékes szak-államtitkár munkaszobát engedélyez a HUNAGI titkárság hazai és nemzetközi feladatai ellátásának elősegítésére
Posted by Picasa


2006. augusztus 23-án a HUNAGI főtitkára kéréssel fordult az FVM illetékes szakállamtitkárához. Ebben arról tájékoztatta Benedek Fülöp urat, hogy az 1994. évi megalakulása óta működő Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) főtitkáraként, 1998 óta az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet vezetőségi tagjaként, 2006-tól a nemzetközi ügyek igazgatójaként, valamint 2005. óta a GSDI Téradat-infrastruktúra világszervezet titkáraként eme önkéntes munkában vállalt feladatai ellátásában eddig jelentős biztonságot jelentett az az infrastruktúra, amelyet az FVM szükség esetén biztosított.
Azzal a kéréssel fordult az államtitkár úrhoz, hogy részére, a Magyar Térinformatikai Társaság titkársági feladatai ellátásához, az FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya környezetében egy kisebb méretű helyiséget továbbra is biztosítson térítésmentesen, vagy névleges bérleti díjért. Indokul azt hozta fel, hogy ezzel lehetővé válna a szervezett térinformatikai közösség, valamint a földügy, térképészet és térinformatika szakirányításának nemzetközi szinten is ismertté vált együttműködésének folyamatossága. Megemlítette, hogy a HUNAGI közhasznú társaság, tagintézményeinek létszáma több mint 110, melyek mintegy egyharmadát az agrárágazat oktató- és kutatóintézményei, fejlesztő és szolgáltató szervezetei alkotják. Hozzátette: a HUNAGI elsődleges célja a téradat infrastruktúra fejlesztés elősegítése, amelyben az FVM úgy is mint adatszolgáltató, úgy is mint a legnagyobb adatfelhasználó közvetlenül is érdekelt.

A felterjesztéssel egyetértett Horváth Gábor úr, a Földügyi és Térinformatikai Főosztály vezetője, és azt illetékességből megkapva engedélyezni javasolta Kovács Ádámné asszony, a Gazdálkodási Főosztály főosztályvezetője is. Köszönjük támogató hozzáállásukat!
Az FVM új szervezeti felépítését már tartalmazza az FVM honlapja: www.fvm.hu Új elem a Természeti Erőforrások Főosztálya, melynek sokrétű feladatrendszerét a honlap részletesen ismerteti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése