2006-10-11

Az ENSZ Világűrbizottság magyar szervezeteket ismert el az "űr és a társadalom" kategóriában


Az ELTE Űrkutató Csoport és a Magyar Térinfor-matikai Társaság tevékeny-ségét elismerte az ENSZ Világűr-bizottsága. Az erről szóló hivatalos COPUOS jelentést az ENSZ októberi, newyorki közgyűlése hagyta jóvá.

Dr. Both Előd úr, a MÜI igazgatója egyben az ENSZ Világűrbizottság első elnökhelyettese mai levele közli a jó hírt, melyet ezúton osztok meg a honi térinformatikai közösséggel:
"Kedves Gábor!
Az ENSZ Világűrbizottsága (COPUOS) 49. ülésén (idén júniusban) a Space and Society napirendi ponton belül elsősorban az űrtevékenységgel összefüggő oktatási, továbbképzési és ismeretterjesztő munkával foglalkozott. E
napirenden belül elismeréssel vette tudomásul - a Tőled kapott adatokon alapuló beszámolóm alapján - a HUNAGI ezirányú tevékenységét. A COPUOS jelentésének az ENSZ Közgyűlés által idén októberben jóváhagyott változatát a Közgyűlés dokumentumainak 20. sz. melléklete tartalmazza (A/61/20 sz. dokumentum).

A dokumentum az ENSZ Világűriroda honlapján a
http://www.unoosa.org/pdf/gadocs/A_61_20E.pdf címen érhető el. Ennek 36-37. oldalán a 249. bekezdés sorolja fel azon intézményeket és szervezeteket, köztük a HUNAGI-t, amelyek
munkáját elismeri a COPUOS.
Ezúton is gratulálok a HUNAGI-nak, és további eredményes munkát kívánok.
Szívélyes üdvözlettel: Előd"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése