2007-10-15

Megkezdte munkáját a CEOS WGISS 24 értekezlete

A DLR igazgatósági épülete, az értekezlet színhelye. Képek: HUNAGI fotógyójtemény, 2007
JAXA, NASA, ESA, NOAA, DLR, NRSCC, GISTDA, USGS, Kínai Tudományos Akadémia és Távérzékelési Központja, az Ukrán Űrügynökség, a Délafrikai CSIR és bedolgozó konzulens cégek, a GFZ, valamint a GSDI képviselői érkeztek a München mellett fekvő tudományos központba.
Öt világrész mintegy 40 szakértője képviselte a Földmegfi-gyelési Bizottság Információs rendszerek és szolgáltatások munka-csoportjának 24. ülését a bajorországi Oberpfaffenhofenben, a legnagyobb német kutatásfejlesztési intézmény, a DLR Német Légi- és Űrközpontban. Az értekezletnek otthont adó, mintegy 5200 munkatársat, ebből 2500 tudóst és 500 doktoranduszt foglalkoztató intémény nevében Günther Schreier nyitotta meg az első szekciót.
A DLR két telephelyen működik, Neusterlitzben és Oberpfaffenhofenben. A DLR -nek vannak közvetlen HUNAGI vonatkozásai is Legyen elég két példa: Oberpfaffenhofenben gyűjtött gyakorlati tapasztalatokat Juhász Géza Péter, aki ma a TeIR rendszerfejlesztésének felelőse a VÁTI-ban, míg a GSDI szervezet (és a HUNAGI) képviselője a 80 évek második felében itt vett részt az ESA Earthnet éves NPOC értekezletén. Az akkori DLR képviselők egyike a JRC későbbi igazgatója lett, másokkal valószínóleg a fogadás idején lehet majd találkozni. Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése