2015-11-02

GSDI delegáció a GEO XII Plenáris ülésen és a Miniszteri szintű találkozón

Felpezsdült idén a GEO, a földmegfigyelés nemzetközi kormányközi testületének munkája. A GEO-nak mára már 100 ország és közel száz résztvevő szakmai szervezet a tagja. 
A résztvevők most szavazhatnak a GEO rövid videók versenyén a legjobbnak ítélt pályaművekre. Az első három helyezetet november 13-án Mexikóvárosban, az ottani Külügyminisztérium épületében megrendezésre kerülő miniszteri szintű találkozón mutatják be. A GSDI küldöttségében az eseményen jelen lesz a HUNAGI képviselője is delegációvezetői minőségben. Felkérésre az eseményre a GSDI ezúttal is állásfoglalással készül. Ennek összeállításában a GSDI végrehajtó bizottsága (a volt, a jelenlegi és megválasztott elnökök), a főtitkár és a delegáció tagjai vesznek részt. A miniszteri találkozót egy háromnapos  plenáris ülésszak és műhelyek előzik meg. Az egyik műhelyt Max Craglia, a JRC Digitális Föld és Referenciaadatok részleg tudományos szakértője vezeti majd 'Citizen Science' témakörben. A honi térinformatikai közösség e blogon keresztül is értesül majd a fejleményekről.
A GEO központi témái a következők (linkek a hivatalos weboldalra mutatnak): GEO Strategic Plan 2016-2025: Implementing GEOSSThe transitional GEO Work Programme 2016GEO Work PlanCapacity BuildingData SharingEmerging Initiatives

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése