2016-03-18

Jól fogadta a WGISS plenáris ülése a GSDI beszámolóját

A GSDI összekötői beszámolója pozitív fogadtatásban részesült. 
Mind a WGISS elnöke Andrew E. Mitchell (NASA), mind a korábbi elnök Richard Moreno (CNES) úgy nyilatkoztak, hogy értelmét látják, hogy a WGISS eredményeit a GSDI közösségével megismertessék és szívesen fogadják a GSDI közreműködését is a GEO adatkezelési elvek útmutatójának elkészítésénél, amely a GEO alapvető feladatai közé tartozik a munkatervben.
A beszámolóba - a GSDI szervezet egyéni magyar tagjaként, - néhány hazai vonatkozású hírt is közreadtam, melyhez az érintettekkel az előzetes egyeztetés (Köztársasági Elnöki Hivatal Fenntartható Környezeti Igazgatósága, UNOOSA, GISopen illetve a ZEUS fejlesztője)  minden esetben megtörtént.
A plenáris ülés munkatervbe vette, hogy "WGISS to consider  contributions to inform the GSDI community about WGISS achievements." A beszámoló elérhető a GSDI előadáskészletéből: http://www.slideshare.net/GSDI/wgiss-41-meeting-gsdi-presentation.
Egyébként 18 évvel ezelőtt a GSDI-3 világkonferencia Canberra adott helyet, a rendezvény házigazdája az ausztrál földügyi szakigazgatás  volt, a fogadást a nemzeti parlament épületében tartották. A HUNAGI képviselője - az OMFB támogatásával - ott ismertette a hazai téradat-infrastruktúra itthoni lépéseit. A rendezvényről részletes beszámoló készült az illetékesek számára, amely az akkori prezentációval együtt innen tölthető le: https://picasaweb.google.com/112066959995287816437/GSDI3utibeszamolo?authuser=0&feat=directlink

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése