2009-02-19

Hogyan áll az INSPIRE helyzete az Európai Gazdasági Tér országaiban?

Az Európai Bizottság Egyesített Kutatóközpontja Téradat Infrastruktúra részlege által gondozott honlap szinte naprakész állapotban mutatja az EU tagországok és egyes EFTA tagországok Inspire felkészülési helyzetét.
Forráshely, ahol az EU megbízásából Danny Vandenbroucke (U.C.Leuven) vezetésével végzett monitoring eredménye országok szerinti bontásban olvasható, itt található: http://inspire.jrc.ec.europa.eu/. A Magyaroországra vonatkozó információk tekintetében 2008 -ban a KvVM, megbízásából a FÖMI és a HUNAGI gyűjtötte össze az adatokat a honi adatgazdáktól.
A HUNAGI azon partnerszervezetei, akik az EUROGI vezetőségében helyet foglalnak, a február 13-i madridi ülésen három HUNAGI által feltett kérdésre adtak választ egy körbeküldött kérdőív kitöltésével. Az eredmény itt tölthető le:
http://www.fomi.hu/hunagi/pdf/2004/InspireBodiesLaws.doc
Danny Vandenbroucke lesz a házigazdája egyébként az eSDI-Netplus projekt következő konzorciumi találkozójának, melyen a HUNAGI is részt vesz. A téradat infrastruktúrák értékelési szempontjainak végső meghatározására kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése