2007-06-26

A HUNAGI 12.sz mai e-Körlevelének javított szövege

Jarolics Béla, az IHLET Tisza Fejlesztési Program és a rendezvény szervezője.
Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
Tisztelt Tagszervezeteink, Partnerszervezeteink, Diáktagjaink!
Az elmúlt két hét szintén bővelkedett eseményekben!
Június 20-22 között az Európai Parlament brüsszeli székhelyén, az Altiero Spinelli épület adott otthont tagintézményünk, az Ihlet Kht háromnapos nemzetközi műhelyének, amely a Tisza vízgyűjtőt érintően öt országot felölelő fejlesztési programot helyi kezdeményezésben, 18 közreműködő kistérségi együttműködésben kíván végrehajtani a Mekong, Mosel és a Parana folyók hasonló közösségeivel való szakmai kapcsolattartásban, tapasztalatcserével.
Az ülés sikerrel járt, azon a kormányzati és EU intézmények képviselők mellett szép számmal voltak jelen a téradat infrastruktúra kérdésekben érintett és jártas szervezetek képviselői (EUROGI, EuroGeographics, Digital Asia, IGM, Santiago, GISTDA, Bangkok stb). A megnyitót az Európai Parlament főtitkár asszonya Catherine Day nevében Joachim D'Eugenio, a Vízügyi Keretirányelv végrehajtásáért felelős EU szakember tartotta, míg az INSPIRE oldaláról Hugo De Groof, a DG Envi szakembere tartott előadást az új európai jogszabályi keretekről és környezetvédelmi kihatásairól a vízgyűjtők vonatkozásában.
Az Ihlet Kht mellett további HUNAGI tagintézmények szerepeltek az előadásokban: Szegedi Egyetem, Competerra, FÖMI.
A HUNAGI főtitkára az EUROGI megbetegedett elnökének előadását tartotta meg , és két ízben volt szekcióelnök, előbb az EUROGI, majd a GSDI szervezet vezetőségi tagja minőségében.
Az EUROGI főtitkára és nemzetközi kapcsolatainak vezetőségbeli irányítója is aktív szerepet játszott, míg az ENSZ Térinformatikai Munkacsoportja részéről Jelle U Hielkema vett részt aktívan, szekcióelnökként éppen a vízgyűjtő tevékenységek összehasonlítási szekciójában.

Az egyik szekció elnöksége (balról jobbra Prof. Carlos H. Prosperi Argentina, Alex szaktolmács), Jarolics Béla Magyarország, Jelle U. Hielkema Hollandia, Dr.Le Huang Nam Vietnam, Dr.Wolfgang Steinborn Németország). Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007.

Sikerült a Digital Asia és a Sentinel program egyik szakmai vezérét Hiromichi Fukui professzort is, a Digital Earth vezetőségi tagját is Brüsszelbe hívni, aki San Diegoból érkezett az utolsó napra az ESRI konferenciáról és nagyívű előadást tratott, mely nyomán a résztvevők egyetértettek egy Nyilatkozat szövegével, melyet Jarolics Béla az IHLET Kht. vezetője és svájci partnerszervezetünk a SOGI ex-elnöke Rudi Schneeberger készítettek elő az elhangzottak és a chilei, thai, vietnami, EUROGI, HUNAGI és ENSZ szakértők vélemény-nyilvánításainak figyelembevételével.
Mindezekről a http://hunagi.blogspot.com , a

http://www.unsdi.hu/ és a http://hunagi8.blogspot.com/ oldalain lehet majd bővebben olvasni.
Új hír, hogy az FVM 4. emeletén kerül elhelyezésre a FAO Regionális Központja. Emiatt az FVM FTF és a HUNAGI is költözni fog. A HUNAGI már holnap költözik, ezért a következő napokban csakl mobiltelefonon +36 30 415 8276 vagy drótpostán elérhető a titkárságunk:
hunagi@hunagi.hu címen, a szokásosnál nagyobb válaszidő feltételezésével.
Figyeljék honlapunkat!
A
gabor.remetey@fvm.hu címet lehetőleg senki se használja a jövőben, mert az arra érkezett üzenetek olvasás nélkül törlésre kerülnek.
Üdvözlettel,
Remetey Gábor
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése