2007-11-01

2008: Földév Nemzetközi diákpályázat

Az IYPE plakát

A Föld Bolygó Nemzetközi Éve Magyar Nemzeti Bizottságának előkészítésében nemzetközi diákpályázat került meghírdetésre. Érdeklődés esetén a beadási határidő közelsége miatt (2007 november 15) a háttérdokumentumok megtekintése még a hosszú hétvége alatt javasolt:


Ime részlet a Föld Bolygó Nemzetközi Éve Magyar Nemzeti Bizottság hivatalos közleményéből:


Nemzetközi diákpályázati felhívás
"A Nemzetközi Földtudományi Unió (IUGS) és az UNESCO kezdeményezése, az „International Year of Planet Earth” („A Föld Bolygó Nemzetközi Éve”) 2008-ban ENSZ-év lesz. A párizsi UNESCO-székházban 2008. februárjában megrendezendő indító kongresszus alkalmából a Szervezőbizottság nemzetközi diákpályázatot írt ki. A pályázat ismertetőjét a magyarországi rendezvénysorozatot koordináló Magyar Nemzeti Bizottság ezúton teszi közzé.
A pályázat tartalma
„Földtudományok az Emberiségért” témában vagy a Nemzetközi Földév valamelyik témakörében (felszínalatti vizek, földtani veszélyek, Föld és egészség, éghajlat, nyersanyag- és energiaforrások, nagyvárosok, a Föld mélye, óceán, talaj, Föld és élet) eredeti írásmű (pl. cikk, esszé, vers), dal, képzőművészeti alkotás, fénykép, rövidfilm, rajzfilm, stb. készítése angol vagy francia nyelven. A pályaműveknek tükrözniük kell az egyéni kulturális-neveltetési háttérből fakadó saját, személyes nézőpontot.
A pályázat beadása
A pályázatokat a Magyarhoni Földtani Társulat irodájában várjuk (személyesen vagy postán): 1027 Budapest, Fő utca 68. vagy 1255 Budapest, pf. 61.
A pályázati anyagot kérjük jeligével ellátni, és a személyi adatokat (név, születési időpont, iskola neve, lakcím, elektronikus levelezési cím) egy jeligés borítékban elhelyezni.
A postai pályázati küldeményekre kérjük ráírni: „A Föld Bolygó Nemzetközi Éve – Nemzetközi Diákpályázat”
Beérkezési határidő: 2007. november 15.
Részvételi feltétel
A nemzetközi kiírásnak megfelelően 18-22 közötti életkorú (1986. január és 1990. június között született) magyar középiskolai tanulók, főiskolai és egyetemi diákok vehetnek részt a pályázaton. Egy pályázó egy pályázatot adhat be.
Értékelés
A legjobb öt magyar pályaművet a Magyar Nemzeti Bizottság fogja kiválasztani, amely testület a döntésről 2007. december 10-ig minden résztvevőnek értesítést küld.
Díjazás
Az öt díjnyertes magyar pályázó részt vehet „A Föld Bolygó Nemzetközi Éve” 2008. február 12-13-i nyitó rendezvényén a párizsi UNESCO-palotában. Az útiköltséget és egy négy napos párizsi út költségeit „A Föld Bolygó Nemzetközi Éve” Magyar Nemzeti Bizottsága teremti elő.
További tájékoztatás
Az eredeti pályázati angol nyelvű felhívásának lelőhelye:
http://www.esfs.org/studentcontest.html
A tíz témakör ismertető füzete letölthető a következő címről:
http://www.esfs.org/downloads.htm
A Föld Bolygó Nemzetközi Éve hivatalos web-címe: www.esfs.org
Magyar weboldal: www.ggki.hu/planet_earth
További felvilágosítás: a PlanetEarth@ggki.hu elektronikus címen, illetve a „A Föld Bolygó Nemzetközi Éve” Magyar Nemzeti Bizottsága tisztségviselőinél: Brezsnyánszky Károly elnök (brezsnyanszky@mafi.hu), Szarka László titkár (szarka@ggki.hu), Haas János kincstárnok (haas@ludens.elte.hu)."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése