2006-08-23

InterCarto-12 Berlinben a jövő héten

Berlin új ikonja, a parlamenti épület üvegkupolája az ülésteremből nézve Kép:HUNAGI Visuals Resource, 2003

Régióközi térképész konferencia Berlinben
Zentai László térképész, tanszékvezető egyetemi docens tájékoztatása szerint a jövő héten kerül sorra Berlinben a 12. InterCarto konferencia. A fő téma rendszeresen a GIS és a fenntartható fejlődés. A fő rendezők a Német Térképészeti Társaság Berlin-Brandenburg tartományi bizottsága együttműködve a Német Térképészeti Társaság "Informatics for Environment Protection" bizottságával, illetve az ICA két bizottságával: Commission on Planetary Cartography, Commission on Education and Training. Ez utóbbinak Zentai László a vezetője, aki ausztrál bizottságvezető helyettesével, David Fraserrel elég sajátos (és áttételes) címmel tart majd előadást: "A térképészet fenntartható fejlődése a felsőoktatásban a Bologna-folyamat tükrében". Más magyar előadó nem lesz a konferencián.
Bővebb információ: http://www.intercarto12.net /.
Az InterCarto egyébként egy orosz gyökerű térinformatikai konferencia, amit néhány éve kettős helyszínen rendeznek, tavaly pl. Sztavropol-Budapest volt meghirdetve, de a budapesti rész végül érdeklődés hiányában elmaradt.
Egyes korábbi InterCarto koferenciákról az ELTE Térképtudományi és Térinformatikai Tanszék honlapoldalain megtalálhatók Zentai László útibeszámolói: 2001 Apatyiti:
(http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/zentail/ut/apatity/russia.htm )
2002 Helsinki-Szentpétervár:
(http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/zentail/ut/fin-rus02/intercarto.htm ).
Idén Berlin előtt a kapcsolódó oroszországi konferencia helyszíne Kalinyingrád lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése