2007-10-30

Prof. Dr. Ernst Messerschmidt előadása az ELTÉ-n

Az ELTE épülete, melyben a program zajlott. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007

Űrhajósok az ELTE Kari rendez-vényén

A Lobby Klub meghívására Budapesten tartózkodó német űrhajós, Ernst Messerschmidt, a Stuttgarti Műegyetem professzora, a kölni ESA űrhajósképző intézet hosszú évekig volt igazgatója előadást tartott személyes élményeiről és a Nemzetközi Űrállomás tudományos programjairól az ELTE Térképtudományi és Térinformatikai Tanszéke szervezésében.
A vendég Prof.Dr. Ernst Messerschmidt, egykori úrhajós. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
A magyar űrhajóstárs Farkas Bertalan megnyerően közvetlen volt. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
A 90 perces előadást kérdések és válaszok követték, majd Farkas Bertalan úrhajósunk mutatta be a NASA legújabb videóját a Nemzetközi Űrállomásról. A programot a házigazda Prof. Dr. Zentai László tanszékvezető nyitotta meg és azon részt vettek többek között Prof. Dr. Klinghammer István, az ELTE volt rektora és Dr. Gercsák Gábor is.
Prof.Dr. Zentai László ELTE rektorhelyettes. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
A HUNAGI részéről végül is nem hangzott el az a tervezett kérdés, hogy a jövőre napi fél Terrabájtnyi adatot onto TerraSAR és Tandem űrprogramok hasznosítására a kapacitások tekintetében mennyire felkészült a német illetve az európai szakmai közösség és az egyetemek hogyan képesek megfelelni a kihívásoknak? Nos a kérdés azért nem hangzott el, mert egy előző válaszában a mérnök, professzor és tudós űrhajós tömör választ adott erre a kérdésre is: Európa fegyvere a tudás, amely nem ismer határokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése