2007-09-08

A Földhivatalok Portálja

Az FVM épülete, amely magasföldszintjén ad helyt a földügyi intézményhálózat irányító részlegének. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2006

Földhivatalokról Mindenkinek

A térinformatikai közösség és az érdeklődő olvasók figyelmébe ajánljuk - akik még nem ismernék - az FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztály http://www.foldhivatal.hu/ honlapját, amely világos üzenettel és küldetéssel szolgálja a földhivatalokkal kapcsolatba kerülők tájékoztatását, eligazítását, de maguknak a földügyi intézményrendszer munkatársaihoz is szólnak.
Felépítését tekintve a portál szerkezete a következő:
Főmenűjében az önmagában is informatív címlap mellett a Küldetése és jövőképe ismerhető meg, itt vannak a Földhivatalok, valamint a TakarNet tájékoztató menűpontjai.
Az
Ügyintézés menűben a Nyomtatványok, az Ingatlan-nyilvántartással, Földméréssel, Földvédelemmel és a Kapcsolódó jogszabályokkal összefüggő ismeretek érhetők el.
A menűrendszer harmadik ágában az
Adatszolgáltatásra vonatkozó menűpontok találhatóak:
Ingatlan-adatok, Országos adatok, Statisztikai adatok és egy Település kereső.
Végül nem kevésbé hasznos ága a menűrendszernek az
InfoTéka.
Ebben
Szakmai cikkek (cikkekként az eddigi olvasók számának feltüntetésével), Rövidítések, Fogalomtár, Szabályzatok és a Kérdezz - Felelek menűpontok szerepelnek.
A Fővárosi és Megyei Földhivatalok 2007 elejére teljes körben a HUNAGI tagintézményeivé váltak. Egy közeli HUNAGI- FVM FTF vezetői szintű találkozó célja lesz annak elérése, hogy a HUNAGI szolgáltatásai közvetlenül a körzeti földhivatalok szintjén is széles körben megismerhetőek és hasznosíthatók legyenek.
A megyei szintű földhivatalok honlapjai a http://www.foldhivatal.hu/ portálról közvetlenül is elérhetők.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése