2007-09-27

Térinformatika és intelligens közlekedés

Havass Miklós, a HUNGIS Alapítvány elnöke történeti visszatekintést is adott a két szakterület fejlődési illeszkedésének bemutatásához. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007

A két szakmai közösség érdeklő-désével övezve kezdte meg munkáját a konferencia

Mindkét rendező szervezet érdeme a kiállítással is egybekötött színvonalas konferencia sikere. Az ITS-Hungary szervezetnek HUNAGI alapító tagja, míg a HUNGIS Alapítvány a HUNAGI alapító tagja. Havass Miklós és Szűcs Lajos elnökök megnyitó szavai, de dr. Barsi Árpád tanszékvezető és dr.Lindenbach Ágnes főtitkár asszony szakmai előadásai is sejtetni engedték: az intelligens közlekedés területén a térinformatika megkerülhetetlen eszköz, a nemzeti közlekedési stratégiában az ITS rendszer többszörösen nevesítve van, és a kapcsolódó európai együttműködési projektekben Magyarország kellően kiveszi részét.

Szűcs Lajos GKM főosztályvezető-helyettes, az ITS-Hungary elnöke. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007

A kiállítók között voltak Geometria Kft, GISDATA Group, Tele Atlas, valamint a HUNAGI tagszervezetei közül a GeoX Kft, graphIT Kft, HM Térképészeti Kht, HungaroCAD és a Varinex Zrt.
A HUNAGI tagszervezetek közül előadást tartottak a BME Fotogrammetriai és Térinformatikai Tanszéke, a GraphIT Kft, Varinex Zrt és HM Térképészeti Kht, valamint a NyME Geoinformatikai Kar.

A rendezvény fő támogatója a Tele Atlas volt, támogatói között találhatók a Gisdata Group, Navteq, ITS Hungary, Nav N Go és az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

További hírek a szervezők honlapjain érhetők el: http://www.its-hungary.hu/ és http://www.hungis.hu/ Összefoglaló beszámoló: http://terinformatika-online.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=46

Az Interneten érdemes rákeresni a következőkre:
ITS, SafeSpot, CONNECT project, EASYWAY project. További képek a http://hunagi.blogspot.com/ naplóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése