2007-09-20

HUNAGI részvételével ma kezdődött az eSDI-Net+ projekt nyitó értekezlete

Krister Olson, az Európai Bizottság eSDI-Net+ projekt felügyelője. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
HUNAGI egy európai eContentplus projektben
Téradat infrastruktúra témakörben, tartalom-szolgáltatással összefüggő európai projekt konzorciumába kapott meghívást az EUROGI-n keresztül a Magyar Térinformatikai Társaság 2006 végén. Az idén tavasszal véglegesített tervezett konzorciumi hozzájárulásunkat a projektvezető Fraunhofer Intézet Ini-Graphics alapítványa elfogadta. Az Európai Bizottság többszöri egyeztetést követően a múlt héten hagyta jóvá jogilag a projektet 2007. szeptember elsejei indítással. A projekt nyitóértekezletére a Fraunhofer Intézet darmstadti központjában kerül sor a mai napon.
Eredményeiről az elsődlegesen érintett, a HUNAGI számára a feladatok teljesítésében bedolgozást vállaló tagszervezeteink, a VÁTI, Bonaventura Kft és Ihlet Kht közvetlenül értesülnek majd, de tájékoztatást kapnak a HUNAGI tag és partnerszervezetei is.
A projekt a már futó Humboldt projekttel együttesen feltehetően a legjelentősebb európai projektegyüttes lesz az INSPIRE irányelv végrehajtásának elősegítésére.
A Humboldt az adatharmonizációval és keretfejlesztéssel, az eSDI-Net+ intézményhálózatosítással és a legjobb gyakorlatok felmutatásával járul hozzá az európai szakterületi fejlődéshez. Jó jel, hogy mindkét projektnek van magyar szereplője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése