2013-10-24

Fülöp György doktorandusz (GeoAdat Kft) nagyszerű nemzetközi sikere a Copernicus Masters pályázaton!


Mai postánkból! Hargitai Péter, tagszervezetünk a GeoAdat vezetője küldte meg a következő nagyszerű hírt:

"Magyar siker a Copernicus Masters pályázaton

Fülöp Györk doktorandusz hallgató (BCE TTDI), GeoAdat Szolgáltató Kft. munkatársa nyerte a 2013-as Copernicus Masters Magas Felbontású Kihívását.

A Copernicus Program (korábban GMES) keretében évről évre meghirdetésre kerül a Copernicus Masters pályázat. A pályázat célja – a Copernicus Programmal összhangban –, hogy fejlesztési ötletekkel segítse elő a Földmegfigyelési (műholdas távérzékelési) technológiák integrációját az európai gazdasági életbe. A Copernicus program a korábbi GMES program (Global Monitoring of Environment and Security) folytatásaként nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb adatgyűjtési technológiák környezeti hasznosítására.

A Copernicus Masters Magas Felbontású Kihívása (az European Space Imaging kiírásában) az újgenerációs európai földmegfigyelési műholdcsalád (Sentinel) és napjaink legmagasabb (fél méter alatti) térbeli felbontását biztosító VHR műholdfelvételek (WorldView-2) együttes hasznosítását célozta.      

A Magas Felbontású Kihíváson Fülöp Györk doktoranduszhallgató (BCE TTDI, GeoAdat Szolgáltató Kft.) pályamunkája érte el az első helyezést.  A pályamunka a Földmegfigyelési adatok agronómiai hasznosításán alapult. A fejlesztés jövőbeli hasznosításával a mezőgazdasági tevékenységek ökológiai lábnyoma jelentősen csökken, míg a termelés hozzáadott értéke folyamatosan növekszik. A díjátadóra 2013. november 5-én Münchenben az European Sapce Solutions Konferencia keretében kerül sor."
Gratulálunk a fiatal szakembernek nagyszerű sikeréhez, amellyel várhatóan a december 12-i budapesti nemzetközi Copernicus Műhelynek is aktív szereplőjévé válhat.

A pályázati felhívásról a honi földmegfigyelési és térinformatikai közösség számára ez év június 20-án  HUNAGI is hírt adott "Lehetőségek" blogjában. Érdemes az ott megjelenteket figyelni, mivel most is van friss felhívás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése