2013-10-07

GSDI képviseletében a GEO genfi miniszteri szintű csúcstalálkozóján

Prof Dr. David Coleman úr a GSDI elnöke mai levelében tájékoztatta a GEO Titkárságát  jaunuári genfi GEO Miniszteri csúcson résztvevő GSDI delegáció összetételéről, melynek magyar vonatkozása is van.

"Thank you for your invitation to Geo-X, to be held in Geneva Switzerland January 15-16, 2014.   On behalf of the Global Spatial Data Infrastructure (GSDI) Association, I am pleased to provide the following list of our Association's official representatives:
    * Carmelle Terborgh, Head of Delegation
    * Gabor Remetey-Fulopp, Alternate Head of Delegation"
Carmelle Terborgh az Esri washingtoni részlegének a nemzetközi kapcsolatok terén rendkívül aktív szakértője. HUNAGI a capetowni GEO Miniszteri csúcs óta ötödik ízben tagja a GSDI delegációnak. A GEO ma 89 országot és az Európai Bizottságot, továbbá 67 nemzetközi szakmai szervezetet tömörít. A januári csúcs a következő évek feladatait tűzi ki (stratégiai vitája az ESA ESRIN-nél egy hónapja volt) és a GSDI írásos állásfoglalással készül a találkozóra.
HUNAGI hozzájárulásának nyomatékot adhat, hogy a GEOSS európai hozzájárulása a Copernicus program első fontos, az ipar résztvevőit is megmozgató műhelyére Budapeten kerül sor december 12-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése