2013-10-23

Kormányzati adatokról az Osztrák Tudományos Akadémián

Testvérszervezetünk, az AGEO levelező listáján kapott meghívót, Prof. Dr. Josef Stobl akadémikus felhívását,  megkapta a HUNAGI Elnöksége, de az továbbításra került az MTA Geodéziai és Geoinformatikai Bizottságához valamint a Térinformatikai Albizottság Titkárságához is.  Ha a meghívót a HUNAGI-n keresztül kapta, kérjük részvételéről előzetesen adjon egy rövid üzenetet a hunagi@hunagi.hu címen, hogy az Osztrák Tudományos Akadémia GIScience részlegét tájékoztathassuk a magyar résztvevőkről.
A program itt tölthető le 
A bevezető előadások között Strobl akadémikus az adatok a kormány és a polgárok kapcsolatát elemzi, míg Prof.Jonathan Raper (City University, London), a Location Based Services szaklap szerkesztője (angol nyelvű) előadásában a téradat infrastuktúrális kihívásokról beszél majd. Ezt követően a támában Bécs  önkormányzati informatikusa és térinformatikai koordinátora, valamint a BEV vezetője Werner Hoffmann mellett a nyílt adatok elismert  szerveződésének (OGeo), kezdeményezésének (Linz Open Commons), továbbá  kutatóhelyének (iSpace kutatócsoport) képviselői is előadnak. Az ankét munkanyelve német.
A téma időszerűsége többek között abban is van, hogy 2013. december 11-én Budapesten kerül sorra EUROGI-HUNAGI szervezésben a JRC European Union Location Framework (EULF) meghívásos műhelye, majd másnap, december 12-én a Copernicus Market-pull Pack projekt műhelye. Mint ismeretes, a Copernicus európai füldmegfigylő program Sentinel műholdjainak adatai szabadon lesznek elérhetőek az új EU adatpolitikája jegyében.
Bővebbet: www.oeaw.ac.at/giscience/oggd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése