2013-10-30

Összefogás a sikeres innovációért - konferencia Budapesten

Az Innovatív Találmányokért Egyesület (INTALE) valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a VÁTOSZ szervezésében lezajlott konferencia napirendje,  az elhangzott előadásokkal hamarosan itt tölthetőek le. A rendezvény fővédnöke Ingo Frőhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft vezetője volt (A HUNAGI tavalyi konferenciájára a MBM -t még nem sikerült részvételre rávenni.)
Az Országos Szövetkezeti Hitelintézet dísztermében tartott mai konferencia célja az volt, hogy az innovációban érdekeltek és érdeklődők megismerjék lehetőségeiket az előttünk álló Európai Uniós költségvetési ciklusban elérhető költségvetési forrásokkal, és innovációs irányvonallal kapcsolatban. Ebben Szatmáry Kristóf Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkár képviseletében a BKIK Kereskedelmi tagozat elnöke, majd a Századvég Gazdaságkutató Zrt gazdaságpolitikai szakértője, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettesei, a Nemzeti innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, valamint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal GINOP prioritásfelelőse segítették a résztvevőket.  
A már sikeres innovációk bemutatása keretében a hazai űripar aktuális helyzetéről előadást tartott partnerszervezetünk, a HUNSPACE elnöke, Prof.Dr. BárczyPál is, aki külön szólt a HUNSPACE-HUNAGI együttműködéséről.
Elgondolkodtató volt a járműipar részéről Mészáros Csaba az Evopro Group elnök-vezérigazgatójának néhány megállapítása a hatékony K+F akadályairól:
- az EU-ban sereghajtók (a 27. helyen) vagyunk az idegen  nyelv ismeretben, 
- hiányzik az innovatív környezet, 
- gyorsul az agyelszívás,
- az oktatás elavult technológiákra épül,
- kevés az innovatív ötlet, a jelentős fiókprojekt.
AA K+F Innovációban a felzárkózáshoz szükséges lépéseket a követkeőkben látta az előadó: 
- több külföldi tapasztalatszerzési program,
- start-up projektek népszerűsítése és támogatása,
- innovatív környezet kialakítása,
- nyelvtudásban kíválónak kell lenni jónak lenni kevés,
- külföldi összehasonlításban is csábító, emberséges munkakörnyezet kialakítása.
Érdekes előadás hangzott el a Pécsi Tudományegyetemről. Előadásuk témája az Új termékek és szolgáltatások blogjában került ismertetésre.
Az INTALE képviseletében  Görgényi Máté zárószavában bejelentette, hogy a jövő évi konferencián kiosztják az INTALE díjat. Információ: info@intale.hu, URL: konferencia.intale.hu A rendezvény képei itt találhatóak:
Összefogás a sikeres innovációért - konferencia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése